Plan een kennismaking

Wie ben ik?

Mijn naam is Tamara Bosboom, en ik ben gespecialiseerd in de begeleiding van naasten van mensen met een verslaving. Mijn reis begon na mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening, waar mijn passie voor het ondersteunen van mensen in uitdagende levensomstandigheden vorm begon te krijgen. Door mijn werk met jongeren, daklozen, en alleenstaande moeders in verschillende delen van de wereld, van Nederland tot Afrika en de Verenigde Staten, heb ik een diep inzicht verkregen in de complexe dynamieken van verslaving en de impact ervan op familie en vrienden. Een sleutelmoment in mijn carrière was mijn ervaring in Boston, waar ik werkte met daklozen en voor het eerst direct in contact kwam met verslavingsproblematiek. Deze ervaring, gecombineerd met een speciale training bij Harvard over verslavingszorg, versterkte mijn besluit om mij te richten op de ondersteuning van de naasten van verslaafden. Terug in Nederland heb ik gewerkt in een safe-house, waar ik waardevolle
inzichten kreeg in de noodzaak van gerichte ondersteuning voor de naasten – vaak de ongeziene slachtoffers in de strijd tegen verslaving.

Mijn werk is gedreven door de overtuiging dat herstel een gemeenschappelijke reis is, waarbij de aandacht voor de naasten net zo cruciaal is als de zorg voor de verslaafde zelf. Ik heb gezien hoe verslaving relaties kan ontwrichten en hoe essentieel het is om een veilige ruimte te bieden waarin naasten hun ervaringen kunnen delen, leren hoe ze gezonde grenzen kunnen stellen, en strategieën kunnen ontwikkelen voor zelfzorg en emotionele veerkracht.

Mijn visie

In mijn coachingpraktijk staat de begeleiding van naasten van verslaafden centraal. Ik geloof dat de impact van verslaving verder reikt dan de individuele verslaafde; het raakt iedereen in hun omgeving. Daarom focus ik mij op het bieden van ondersteuning, begrip, en praktische tools aan degenen die leven met de gevolgen van de verslaving van een dierbare. Het doel is om deze naasten te helpen hun eigen veerkracht en welzijn te herontdekken en te versterken. Mijn benadering is gebaseerd op empathie, respect, en de overtuiging dat elke persoon uniek is en een eigen pad naar herstel heeft. Ik bied een veilige, oordeelvrije omgeving waarin naasten hun ervaringen kunnen delen, leren over gezonde grenzen, en strategieën kunnen ontwikkelen voor zelfzorg. Dit omvat het verkennen van persoonlijke behoeften, het stellen van grenzen, en het vinden van een balans tussen zorgen voor de ander en zorgen voor zichzelf. Ik ben diep betrokken bij het empoweren van naasten om de focus weer op hun eigen leven te leggen, hun zelfvertrouwen te herstellen, en relaties binnen het gezin en daarbuiten op een gezonde manier te navigeren. Het uiteindelijke doel is om een stevig fundament te bouwen voor zowel de individuele groei als de genezing van de relaties die door verslaving zijn beïnvloed. Door samen te werken, streven we naar een toekomst waarin zowel de naasten als de verslaafden zelf kunnen floreren in herstel en wederzijds begrip.

Praktijkruimte

Midden in de bossen van Austerlitz

De sessies vinden plaats in mijn praktijkruimte, gelegen in de mooie bossen van Austerlitz. Deze locatie is zorgvuldig uitgekozen om een rustige omgeving te bieden. Hier hebben we de mogelijkheid om de sessies binnen te houden, of indien gewenst, kunnen we tijdens onze gesprekken een verfrissende wandeling maken in de natuur. De ruimte en omgeving zijn een belangrijk onderdeel van het traject, en ik kijk ernaar uit je te verwelkomen in deze prachtige setting.

Plan een kennismaking of stel een vraag

Plan een afspraak in met mij, of neem contact met me op. Alle vragen welkom!

+31 6 161 720 46

info@tamarabosboom.nl

Whatsapp

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

De afspraak is vrijblijvend!